Connect with us

Ekonomi

BQE e shikon Francën si ndarëse e politikave monetare

Published

on

Princ Caffe Banners

Një zë me ndikim i Bankës Qendrore Evropiane ka munguar dukshëm deri më tani, në debatin mbi atë nëse duhet të rritet stimulimi.

Guvernatori i Bankës Qendrore të Francës, Francois Villeroy de Galhau, ende nuk ka thënë nëse ai mendon se bllokut i duhet një paketë e madhe, përfshirë një ulje të normave të interesit dhe rifillimin e lehtësimit sasior.

Heshtja e tij po bëhet e dukshme pas një jave, e cila ekspozoi përçarjet në Këshillin Drejtues për rrugën përpara. Krerët e bankave qendrore gjermane dhe holandeze, si dhe një anëtar i Bordit Ekzekutiv të BQE-së, thanë se nuk shohin ndonjë nevojë imponuese për të rifilluar blerjet e bonove dhe guvernatori austriak u shpreh se ai ndoshta do të jetë kritik për lehtësimin. Në të njëjtën kohë, guvernatorët spanjollë dhe finlandezë thanë se rifillimi i BQE-së duhet të mbetet një opsion.

KESCO

Kjo ndarje e bën pozitën e Villeroy potencialisht kritike për pritjet e tregut mbi atë që zyrtarët do të ofrojnë kur ato të takohen në 12 shtator. Ndërsa, presidenti i BQE-së, Mario Draghi ka filluar në mënyrë efektive tregjet për veprim, investitorët nuk janë të sigurt se deri ku ai do të jetë në gjendje të shkojë.

“Villeroy de Galhau mund të jetë në gjendje të ndikojë në masën e masës”, tha Anatoli Annenkov, ekonomist në Societe Generale në Londër. /KlinaPress/