Connect with us

Lajme

FRONTI I RI POLITIK NXIT FRIKË PËR PASOJA ME JETË NJERËZISH

Published

on

COVID-19

Kur epidemiologu Lul Raka kishte shkuar në Monrovia të Liberisë për t’i ndihmuar kolegët e tij në përballje me virusin vrasës të Ebolas, ai kishte parë shumë gjëra që i dukeshin të panatyrshme.

Në këtë vend afrikan organizoheshin greva nga mjekët, në kohën kur njerëzit luftonin për jetën. Katër vjet pas, Raka i numëron paradokset, shkruan sot “Koha Ditore”.

“E para, shteti nuk i ka raportuar rastet e para. E dyta, shumë spitale në kryeqytetin Monrovia ishin mbyllur për shkak të frikës pas vdekjeve të punëtorëve shëndetësorë. Paradoksi më i madh, të cilin as sot nuk e kuptoj, ka qenë greva e punëtorëve shëndetësorë dhe atyre ndihmës në një spital të porsahapur me 120 shtretër për shkak të mospagesës së shpenzimeve të transportit. Si rrjedhojë, kufomat kanë qenë të shpërndara gjithkah nëpër institucion. Njëkohësisht, grevistët këndonin në skajin tjetër të objektit”, tregon epidemiologu Raka.

KESCO

“Në raportin përfundimtar të qëndrimit tim kam shprehur mospajtim me luftën për prestigj që bëhej mes OBSH-së dhe MSF-së, si dy organizatat kryesore ndërkombëtare. Pata kërkuar që në misionet e tjera ato të flasin me një zë, sepse dërgimi i dy mesazheve gjatë punës në terren çonte në konfuzion total te punëtorët shëndetësorë”./KlinaPress./