Connect with us

ShowBizzi/Ndërkombëtarë

Gjithçka që duhet të dini rreth shortit të Ligës së Kombeve

Published

on

SIGMA Banners

Sot me fillim nga ora 18:00 do të hidhet shorti i edicionit të dytë të Ligës së Kombeve.

Kosova dhe Shqipëria sot do të mësojnë grupet e tyre, ndërsa gjendet në Ligën C.

55 shtetet pjesëmarrëse janë të ndara në 4 liga të ndryshme, varësisht nga koeficienti i rangimeve të UEFA-s.

KESCO

Në short më pas shikohen skuadrat e vendosura në nëngrupe në secilën ligë, me kombe nga secila vazo e zgjedhur në ato grupe me lojërat që zhvillohen mes shtatorit dhe nëntorit të vitit 2020.

Në një ndryshim të vogël në edicionin 2018-19, në Ligat A-C, tani ka katër kombe për secilin nëngrup, në krahasim me tre që kishte vitin e kaluar.

Fituesit e grupit në Ligat B, C dhe D fitojnë promovim dhe ata që përfundojnë në fund të grupeve në Ligat A dhe B do të zhvendosen.

Kështu janë të vendosura kombet nëpër liga dhe vazo:

Liga A

Vazo 1: Portugalia, Holanda, Anglia, Zvicra

Vazo 2: Belgjika, Franca, Spanja, Italia

Vazo 3: Bosnje dhe Hercegovina, Ukraina, Danimarka, Suedia

Vazo 4: Kroacia, Polonia, Gjermania, Islanda

Liga B

Vazo 1: Rusi, Austri, Uellsi, Republika Çeke

Vazo 2: Skoci, Norvegji, Serbi, Finlandë

Vazo 3: Sllovaki, Turqi, Republika e Irlandës, Irlanda Veriore

Vazo 4: Bullgaria, Izraeli, Hungaria, Rumania

Liga C

Vazo 1: Greqia, Shqipëria, Mali i Zi, Gjeorgjia

Vazo 2: Maqedonia e Veriut, Kosova, Bjellorusia, Qipro

Vazo 3: Estonia, Sllovenia, Lituania, Luksemburg

Vazo 4: Armenia, Azerbajxhan, Kazakistan, Moldavi

Liga D

Pot 1: Gjibraltari, Ishujt Faroe, Letoni, Lihtenshtajni

Pot 2: Andorra, Maltë, San Marino

UEFA do të konfirmojë 162 ndeshjet e ligës me data dhe kohë startuese, sa më shpejt të jetë e mundur pas shortit.

Javët e ndeshjeve janë dhënë më poshtë:

Ndeshja 1: 3–5 Shtator 2020

Ndeshja 2: 6–8 Shtator 2020

Ndeshja 3: 8–10 Tetor 2020

Ndeshja 4: 11–13 Tetor 2020

Ndeshja 5: 12–14 Nëntor 2020

Ndeshja 6: 15–17 Nëntor 2020

Finalet: 2, 3, 6 qershor 2021

/Gazeta Sinjali/