Connect with us

Kulturë

Himni i Kosovës sot mbushi 12 vjet

Published

on

Schengen Visa

Himni shtetëror i Kosovës sot mbushi 12 vjet nga miratimi në Kuvendin 120-anëtarësh, që kishte shpallur pavarësinë më 17 shkurt 2008.

Propozimi me shifrën “Evropa” u miratua më 11 qershor 2008 në një seancë të veçantë si himn shtetëror, me 72 vota pro, 15 kundër dhe 5 abstenime.

Kur ishte propozuar melodia e autorit Mendi Mengjiqi himni ka pasur edhe vargjet e shkruara, por për shkak të restrikcioneve nga pakoja e ish-presidentit Martti Ahtisaari komisioni përzgjedhës ishte detyruar ta heqë tekstin.

KESCO
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *