Connect with us

Lajme

Institucionet e Kosovës vazhdojnë të kenë numrat me prefiks të vjetër (FOTO)

Published

on

Korporata Energjetike e Kosovës Banners

Edhe pse kanë kaluar më shumë se dy vite që kur është ndryshuar hyrja e telefonisë në Kosovë, disa nga institucionet në vend akoma vazhdojnë të kenë prefiksin e vjetër.

Në web faqën e Prokurorisë së Shtetit,Gjykatave dhe Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik, vazhdonë të figurojë prefiksi +381, shkruan Gazeta inFokus.

E për këtë ka regauar edhe Instituti Kombëtarë për Studime Ndërkombetare.

KESCO

Ky Institut ka drejtuar një kërkesë Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksander Lumnezi. Kryesuesit të Këshillit Gjygjsor, Skender Çoçaj, dhe Institituit kombetarë të shëndetit publik., Naser Ramdani, ku kërkohët përditësimi i të dhënave.

“Mos pëditësimi i të dhënave në faqet elektronike zyrtare të këtyre institucioneve shumë të rëndësisheme, jo vetëm që pamundësojnë komunikimin e qytetarëve dhe institucioneve jasht vendit, por dëmtojnë shumë imazhin e Republikës së Kosovës si dhe kredibilitetin e vetë institucionëve në fjalë.IKSN u bënë thirrje të gjitha institucioneve të cilat akoma nuk i kanë përditësuar këto të dhëna, sa më parë të i përditësojnë ata të dhëna zyrtare”, thuhet në kërkësen e tyre./Gazeta inFokus/