Connect with us

Aktuale

Ja çka pritet të ndodhë sot në Kosovë

Published

on

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit

Këto do të jenë ngjarjet kryesore të ditës së sotme:

Me rastin e shënimit të Festës së “14 Qershorit” Ditës së Çlirimit të Rahovecit, Komuna e Rahovecit organizon homazhe në të gjitha vend rëniet e dëshmorëve, merr pjesë kryetari i Rahovecit Smajl Latifi. (Në të gjitha vendrëniet në Komunën e Rahovecit, ora 09:00)

14:00-Vendoses pllaka në shtëpitë bazë të UÇK –së, (Rahovec dhe fshati Fortesë).

KESCO

16:00-Komuna e Rahovecit organizon aktivitetin art në natyrë. (Parku i qytetit, Rahovec)

Në kuadër të shënimit të Ditës së Çlirimit të Gjakovës, kryetari i Komunës, Ardian Gjini me bashkëpunëtorë do të bëjë homazhe tek:

1. Lapidari “Shokët e Lirisë” në qendër të qytetit;

2. Varrezat e Dëshmorëve dhe Martirëve pranë varrezave të qytetit;

3. Varrezat e Martireve në Meje;

4. Kompleksi i Martirëve në Çabrat dhe

5. Shtatorja e Heroit Agron Rama

Homazhet fillojnë nga ora 10:00 dhe vazhdojnë sipas renditjes në agjendën më lart.

Në kuadër të 14 Qershorit- Ditës së Çlirimit të Komunës së Obiliqit, do të bëhet vënia e gurthemelit për ndërtimin e Bibliotekës së Qytetit. (Në hapësirën përballë Shtëpisë së Kulturës “Xhavit Haziri”, Obiliq, ora 12:45)