Connect with us

Lajme

Katër koalicione në zgjedhjet e 6 tetorit

Published

on

Shell Banners

Edhe zyrtarisht ka përfunduar afati për partitë politike, të cilat kërkojnë certifikim për pjesëmarrje përmes koalicioneve në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 6 tetorit.

Katër koalicione janë certifikuar për të garuar në zgjedhjet e parakohshme – është ai në mes AAK-së dhe PSD-së, Nisma-AKR-PD, Koalicioni Vakat dhe Koalicioni Sloboda.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, ka thënë se afati ka përfunduar në orën 24:00.

KESCO

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se është përmbyllur afati për partitë politike, të cilat kërkojnë certifikim për pjesëmarrje përmes koalicionit në zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, që do të mbahen më 6 tetor 2019. Gjatë afatit të vendosur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (27 – 30 gusht) në Zyrën për Regjistrim të Partive Politike dhe Certifikim janë deklaruar këto Parti Politike se do të kërkojnë certifikim përmes Koalicionit:

Koalicioni Vakat, i deklaruar ndërmjet tri partive politike: Demokratska Stranka Bosnjaka, Demokratska Stranka Vatan dhe Ujedinjena Stranka Bosnjaka.

Koalicioni AAK–PSD, i deklaruar ndërmjet dy partive politike: Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Partia Socialdemokrate.

Koalicioni NISMA–AKR–PD, i deklaruar ndërmjet tri partive politike: Nisma Socialdemokrate, Aleanca Kosova e Re dhe Partia e Drejtësisë.

Dhe Koalicioni Sloboda, i deklaruar ndërmjet dy partive politike: Progresivna Stranka Kosova dhe Nova Partija Kosova”, tha ai.

Elezi ka thënë se kjo ka qenë periudha për deklarim të pjesëmarrjes në zgjedhje përmes koalicioneve.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton të gjitha subjektet politike (Partitë Politike, Kandidatët e Pavarur, Koalicionet dhe Iniciativat Qytetare), të cilat duan të marrin pjesë në zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës më 6 tetor se afati i aplikimit për certifikim për Subjekte Politike dhe Kandidatët e tyre përfundon më 6 shtator. Kërkesat për certifikim duhet të dorëzohen në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, përkatësisht në Zyrën për Regjistrim të Partive Politike dhe Certifikim, gjatë orarit të punës nga ora 08:00 deri 18:00, ndërsa në ditën e fundit të afatit aplikimet mund të dorëzohen deri në orën 24:00″, ka thënë Elezi. /KlinaPress/