Connect with us

Lajme

Merkel: Evropa e vërtetë e bashkuar përfshin Ballkanin Perëndimor

Published

on

Shell Banners

Evropa do të bashkohet vërtet kur të gjitha vendet në Ballkanin Perëndimor bëhen anëtare të Bashkimit Evropian, tha sot kancelarja gjermane Angela Merkel.

Deklarata e kancelares gjermane, sipas Politiko, është një tjetër konfirmim i angazhimit të Berlinit për zgjerimin e BE-së, por një ide jo e mirë midis disa anëtarëve të BE-së dhe shumë votuesve në Evropën Perëndimore.

KESCO

Merkel foli në Hungari, duke shënuar 30-vjetorin e të ashtuquajturit “pikniku pan-evropian” – një ngjarje simbolike që çoi në eksodin masiv të banorëve të Gjermanisë Lindore në Perëndim, rënien përfundimtare të Perdes së Hekurt dhe afrimin e Evropës Perëndimore dhe Lindore.

Sidoqoftë, kancelarja Merkel theksoi se uniteti evropian nuk do të përfundojë derisa i gjithë Ballkani Perëndimor të anëtarësohet në Bashkimin Evropian.

“Nëse i shikoni gjërat gjeostrategjike dhe gjithashtu shikoni hartën, do të shihni se Evropa do të bashkohet vërtet me vendet e Ballkanit Perëndimor,” u tha Merkel gazetarëve në qytetin hungarez Sopron.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *