Connect with us

Opinione

Pse diplomacia ¨perëndimore është e zhgënjyerë më shqiptarët???

Published

on

PEX HOST 728×90

Shkruar nga: Reshat Sahitaj

Pse personalitetët politike botërore janë të zhgënjyerë më shqiptarët ose muslimanizmi radikal shqiptar a ka ndikuar në largimin e vemendjës së diplomacisë botërore ndaj shqiptarëve?

Lidhja Muslimane e Prizrenit kërkonte autonimi në kuadër të Turqisë, në kohën kur Perandoria Osmane po numëronte ditët e fundit të shpartallimit. Fuqitë e Mëdha ia ndaluan Turqisë daljën në Adriatik, mirëpo ne shqiptarët kërkonim autonomi të zgjëruar që ishte zgjatja e jetës së sundimit turk dhe daljen në Adriatik. Si rezultat trojet shqiptare iu dhuruan më dëshirë Malit të Zi, Greqisë, Serbisë që ishin kundër Turqisë.

KESCO

Më 1999 si rezultat i daljës në skenë e UCK-së, SHBA dhe Evropa bombarduan caqet serbe për të evituar krizën më të madhe humanitare në zemër të Evropës dhe Kosova u çlriue.

Në Kosovën e lirë Evropa derdhi miliarda dollarë për rindertimin e vendit që u shfrytëzuan nga mafia politike kosovare të cilët në ndërkohë lidhën aleancë ekonomike dhe kulturore më Turqinë. Erdogani nuk hezitoi të deklaronte se Prizreni ishte kufini i Perandorisë Turke e Hashim Thaçi e quante vëlla.

Në këtë konfuzion politiko-ekonomik doli në skenë Albin Kurti i cili poashtu merrte fonde nga « Besa » e Maqedonisë dhe nga shtetët si Irani e Al Katari, dhe në këtë mënyrë vëllazëria radikale islmaiste po merrte përmasa të mëdha në tërë territorin tonë.

Personalitetët tona politike kur takohen më diplomatët e Perëndimit thonë se janë katolikë ndërsa kur takohen më turqë e arabë thonë se janë muslimanë, mirëpo shkuarja vullnetare në luftën e Sirisë e qindra shqiptarëve ishte shenjë se Kosova i takon radikalizmit islamist dhe nuk janë mirënjohës ndaj atyre që ndihmuan në çlirimin e Kosovës.

Diplomacia e huaj i shtrojnë pyetje vetës : a kemi gabuar që e kemi çliruar këtë popull ?! A duhet të vazhdojmë ende t’i ndihmojmë këtij populli ?! Këto pyetje JU LEXUES nuk i keni dëgjuar kurrë , por unë gjatë bisedave më diplomatë të huaj i kam dëgjuar. Kam dëgjuar edhe shumë pyetje tjera që po t’i dini ju, nuk do i besoni as Thaçit e as Albinit e asnjë poltikani tonë.

Tani dua t’ua shtroj një pyetje secilit lexues të ndërshem, secilit luftëtar të UCK-së të ndershem : A jeni të zhgënjyerë më politikën e politikanëve tanë që nga Hashimi e deri të Albini ?! E di që shumica do përgjigjeni PO. Pra, ne vetë shqiptarë, dhe jemi të zhgënjyerë nga politikanet tanë mafiozë ! E njejta gjë është duke ndodhur edhe më diplomatët e huaj Perëndimorë ! Ata janë të zhgënjyerë dhe nuk duhet të habiteni më qendrimet e tyre, sepse politika jonë qe nga 1999- 29 mars 2020 është kundër interesave të vetëvetës.

Historiku i partive:

PDK- përveç klanit mafiozë për zhvatjen e pasurisë së Kosovës , kanë ndihmuar shtrirëjen e influencës turke në Kosovë.

LDK- Edhepse në mesin e tyre ka simpatizues të flaktë të sistemit të kaluar serbo-jugosllav, kjo parti është nivel demokratik dhe nuk kanë lidhje më zgjërimin e islamizmit radikal.

VV- Kjo parti fshehtas financohet nga vendet arabe dhe islamistët e tyre i shfrytëzon për anti amerikanizëm dhe i përdor për nevoja të ndryshme partiake.

AAK- E vetmja parti që haptas e lufton islamizmin radikal , por liderët e kësaj partie e kanë zhvatur pasurinë e Kosovës sa ata të PDK-së./KlinaPress./

DERI SA NUK E LUFTOJMË ISLAMIZMIN RADIKAL , MOS MENDONI SE BOTA SILLET RRETH KOSOVËS !