Connect with us

Teknologji

Sistemi i ri i Facebook-ut detekton mbi 6.5 miliardë llogari të rreme

Published

on

SIGMA Banners

Facebook ka fshirë më shumë se 6.5 miliardë llogari të rreme falë një programi të ri të kundër mashtrimeve.

Gjigandi i mediave sociale aktualisht ka mbi 2.89 miliardë përdorues në muaj, nga të cilët vlerëson se pesë për qind janë fals.

Për të ndihmuar në identifikimin e llogarive mashtruese, kompania ka zhvilluar një program kompjuterik që analizon llogaritë e përdoruesve për falsifikime të mundshme.

KESCO

Facebook pretendon se ka kapur rreth 99.5 për qind të llogarive të rreme, shpesh përpara se përdoruesit e tjerë të jenë ankuar për llogaritë në fjalë.

Programi analizon numrin e llogarive të tjera me të cilat është i lidhur një përdorues mashtrues, si dhe me ato grupe dhe faqe që mund të kenë pëlqyer ose ndjekur.

Programi harton të dhëna të ngjashme për secilin person në listën e miqve të llogarisë, përveç vlerësimit të aktivitetit të përditshëm për prova të mundshme mashtrimi, siç është dërgimi i lidhjeve për shitje promovuese për qindra ose mijëra njerëz.

Facebook thotë se përparësitë kryesore janë forma e mashtrimit që shkakton dëme materiale./KlinaPress./