Connect with us

Lajme

Universiteti i Prizrenit organizon konferencën shkencore ndërkombëtare

Published

on

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit

Sot në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren do të zhvillojë punimet Konferenca Shkencore Ndërkombëtare me tematika të ndryshme nga Shkencat e Natyrës dhe Teknologjia, Shkencat e Jetës dhe Teknologjia dhe nga Shkencat Inxhinierike dhe Teknologjia.

Kjo konferencë organizohet nga UPZ me partnerët, UBT, Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Isparta dhe Universiteti Ndërkombëtar i Vizionit dhe marrin pjesë qindra studiues nga shtetet e rajonit dhe me gjerë. Hapja është më 26 gusht prej orës 10:00 në amfiteatrin e madh në UPZ.

Ky është rezultat i punës së rektorit Prof. Asoc. Dr. Ismet Temaj, Prorektorëve, Prof. Ass. Dr. Soner Yildirim, Prof. Ass. Dr. Shemsi Morina, me bashkëpunëtorët e tyre , cilët kanë mundësuar arritjen marrëveshjes për bashkëpunim në prill të këtij viti, me Asociacionin Kutbilge Academicians nga Turqia për organizimin e kësaj Konferencës ndërkombëtare shkencore.

KESCO

Qëllimi i konferencës është të kontribuojë në zhvillimin shkencor duke diskutuar studimet e shkencëtarëve që janë të përfshirë në hartimin e produkteve inxhinierike me aftësi të qëndrueshme të projektimit dhe krijimin e një ndikimi të qëndrueshëm në gjeneratat e ardhshme.

Krijimi i njohurive dhe të kuptuarit përmes shkencës na bën të pajisur për të gjetur zgjidhje për sfidat e sotme ekonomike, sociale dhe mjedisore, për të arritur një zhvillim të qëndrueshëm dhe më shumë shoqëri të gjelbra. /KlinaPress/